Werkbezoek vlaseconomie Twente

Datum: 
27/09/2013
Aanvang: 
06:00
Locatie: 
Saxion Hogeschool Enschede

Graag nodigen we u uit deel te nemen aan een werkbezoek gericht op de ontwikkeling van de vlaseconomie in Twente. Wanneer u van plan bent de komende maanden met een concreet project rond vlas in Twente of in de omgeving van Twente aan de slag te gaan zouden we het zeer op prijs stellen wanneer u aan dit werkbezoek wilt deelnemen.

Het werkbezoek vindt plaats op:
VRIJDAG 27 SEPTEMBER VAN 6 UUR ’S OCHTENDS TOT 21 UUR ’S AVONDS
Gezien de afstand moet rekening gehouden worden met een lange dag. Vandaar dat we vroeg vertrekken. In de bus willen we de tijd ook nuttig besteden.

Voorlopig programma

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

06.00 uur
Vertrek vanaf de parkeerplaats van Saxion (parkeren op de parkeerplaats van Saxion is vermoedelijk mogelijk). In de bus krijgt u een ontbijtpakket. In de bus wordt u regelmatig verzocht in een wisselende samenstelling gesprekken met andere deelnemers aan het werkbezoek. Tijdens de heenrit willen we vooral de vragen in kaart brengen die we beantwoord willen zien.

10.30 uur
Ontvangst door mevr. Van de Bilt, Algemeen directeur van Van de Bilt, Zaden en vlas b.v. , rondleiding bij Van de Bilt en discussie met dhr. Lenno Vermaas, Export en Innovatie manager van Van de Bilt over de mogelijkheden voor de Twentse Vlaseconomie en de rol van vlas in de biobased economy.

12.30 uur
Lunch

14.00 uur
Verkenningen en discussie met bedrijven die vlas telen of producten maken op basis van Zeeuws vlas.

16.30 uur
Vertrek uit Sluiskil. In de bus krijgt u een maaltijdpakket. In de bus wordt u regelmatig verzocht in een wisselende samenstelling gesprekken met andere deelnemers te voeren. Tijdens de terugreis willen we vooral gesprekken voeren over de uit te voeren projecten. Studenten van Saxion, de UT en de WUR zijn beschikbaar om in de vorm van een stage of afstuderen bedrijven en organisaties te ondersteunen bij het uitvoeren van deze projecten. De busreis gebruiken we o.a. om de matches tot stand te brengen. Let op: een deel van de studenten spreekt Engels.

20.30 tot 21.00 uur
Aankomst in Enschede

Beoogde deelnemers

De beoogde deelnemers aan het werkbezoek zijn:

  • Boeren die de intentie hebben het komende jaar vlas te gaan verbouwen.
  • Bedrijven die producten willen maken op basis van vlas, het gaat hierbij om zowel producten op basis van lijnolie als producten op basis van de vezels of het overige materiaal.
  • Docenten en studenten die hun afstudeerproject of een stage op het gebied van de benutting van vlas willen doen.

Het gaat in alle gevallen om mensen die en echt een project willen starten en openstaan voor samenwerking en kennisuitwisseling! De stichting Vlasmanifestatie heeft inmiddels diverse bijeenkomsten georganiseerd. Middels dit werkbezoek hopen de organisatoren dat de komende maanden een aantal concrete projecten van start gaan.

De provincie Overijssel ondersteunt dit werkbezoek. Hierdoor is het mogelijk dat er geen kosten aan deelname verbonden zijn.

Aanmelding

Indien u serieus overweegt de mogelijkheden van een concreet project in het kader van de vlaseconomie te starten verzoeken wij u om zich vóór 15 september 2013 op te geven bij het secretariaat van de Stichting Vlasmanifestatie: tel.: 053 - 42 83 860 e-mail: info@vlasmanifestatie.nl óf via mevr. Linda Kemperink, secretariaat van het Kenniscentrum Leefomgeving (KCL), Saxion: tel.: 053 - 4871498 e-mail: l.s.a.kemperink@saxion.nl

Namens de organisatoren de Stichting Vlasmanifestatie en Saxion,
Trix Niesthoven-Jonkers Secretaris Stichting Vlasmanifestatie
Hans Slingerland Voorzitter Stichting Vlasmanifestatie
Oksana Popovych, Ahmed Abu Nada en Johan Wempe, Kenniscentrum Leefomgeving, Saxion