Vlasteelt 2015

Ook dit jaar wordt er rond Enschede weer vlas geteeld. Bij alle percelen zijn borden geplaatst met de aanduiding ‘Proefteelt 2015’.

Vlasteelt uitgesteld door vochtige grond

Vanwege de vochtige gronden is er dit jaar later gezaaid dan de voorgaande jaren. Het gevolg is dat de bloeiperiode ook later zal zijn, rond eind juni, begin juli. Er is een nieuw olievlasras gezaaid, genaamd BATSMAN. Zo wordt er steeds meer ervaring opgedaan met de teelt.

Percelen voor vlasteelt

Op de volgende percelen wordt dit jaar in Enschede vlas geteeld; De Usseler Es - aan de Haaksbergerstraat (evenals vorig jaar), een perceel aan de Noord Esmarkerrondweg aan de kant van de vijver en een perceel tegenover Twence aan de Boeldershoekweg. Tevens vindt vlasteelt plaats in de nabij geleden plaatsen als Almelo, Buurse en Bentelo. In totaal wordt dit jaar in Twente zo'n 25 à 30 ha vlas geteeld.

Foto's van de vlasteelt?

Indien u foto's maakt omtrent de bloei en wilt u dit met ons te delen, dan zijn we u zeer dankbaar! De foto's mogen gestuurd worden naar: info@vlasmanifestatie.nl Meer info hierover kunt u opvragen bij Stichting Vlasmanifestatie, tel (053) 428 38 60.