Manifestatie 'de Kracht van Vlas'

In 2011 organiseerde de stichting Vlasmanifestatie in de Enschede en omstreken de manifestatie 'de Kracht van Vlas'. Deze manifestatie bestond uit een aantal verschillende onderdelen. Deze waren verdeeld over een drietal hoofdthema's: innovatie, educatie en kunst. De activiteiten vonden voornamelijk plaats bij twee locaties in Enschede: Museum TwentseWelle en het Lammerinksw├Ânner. Deze locaties werden aan elkaar verbonden door de 'vlasroute'.
Lees meer over de manifestatie op de European Linen and Hemp Community (opent in een nieuw venster).

de Vlasroute

Tijdens de manifestatie 'de kracht van Vlas' liep er dwars door Enschede een zogeheten vlasroute. Deze route liep van expositie naar expositie. Gemeente Enschede heeft langs de route diverse plekken ingezaaid met vlas. Hierdoor is het groei- en bloeiproces van de plant prachtig te volgen. Tevens was langs de route kunst te bewonderen en vonden er diverse activiteiten plaats. De route was lopend af te leggen in ongeveer 20 minuten. Meer info over de vlasroute.

Kunst

Vlas is een bron van inspiratie voor kunstenaars. De eigenschappen van de het plantje maakt dat deze perfect verwerkt kan worden in kunstwerken. Ook het weefsel linnen, gemaakt van vlas, is uitermate stimulerend voor de creativiteit. In museum TwentseWelle werd van 19 mei t/m 15 september 2011 een collectie van kunstwerken gemaakt van vlas getoond. Meer info over deze tentoonstelling en de deelnemende kunstenaars is te vinden op de pagina kunst

Modeshow

Tijdens de opening van de manifestatie werd er een indrukwekkende modeshow gehouden door studenten van het ROC van Twente. Zij hebben zich bij het ontwerpen van hun kleding laten inspireren door - en gebruik gemaakt van - vlas. Bekijk hieronder een aantal foto's van de show.

Downloads en persinformatie

Heeft u interesse in een publicatie over de manifestatie 'De kracht van Vlas'?
Hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft:

Interviewverzoeken

Indien u een interview wenst met een van de projectleden kunt u e-mailen naar info@vlasmanifestatie.nl

Downloads

Hieronder kunt het materiaal over 'De kracht van Vlas' downloaden:
Logo
Vlasroutekaartje
Poster voor de manifestatie
Poster voor kinderworkshops kunst met Vlas
Poster voor workshops zelfportretten met Vlas