Vlaskansen Enschede 2014

Het komende jaar wordt op de Usseler Es en aan de Windmolenweg op verschillende percelen vlas geteeld. De Usseler Es is een bijzonder gebied omdat de percelen prachtig vrij liggen. Het is dan ook bijzonder dat deze mogelijkheid geboden wordt en we zijn daar natuurlijk heel blij mee. Het is een uitgelezen kans om tijdens deze teelt diverse momenten in te lassen voor activiteiten.

Vlasmanifestatie 2014

Aan het programma voor deze activiteiten wordt momenteel hard gewerkt. Ook dit jaar wordt net als tijdens de vlasmanifestatie 2011 jong en oud betrokken. De momenten waarop activiteiten plaats vinden zijn gekoppeld aan de cyclus van de teelt; zaaien, groeien, bloeien en oogsten. We beloven u dat we voor afwisseling zorgen!

Zaaimoment

Op 29 maart 2014 vindt de eerste activiteitplaats, het zaaimoment. Op een perceel op de Usseler Es wordt handmatig een deel olievlas gezaaid en een deel vezelvlas. Deze activiteit is tevens het startschot van de Vlasmanifestatie 2014. Meer over het zaaimoment >

Samen werken aan een informatiebord

Een eerste aanzet voor deze activiteiten is het maken van een groot infomatiebord welke geplaatst gaat worden aan de Haaksbergerstraat. Hier wordt aan gewerkt door de Bouwschool Enschede en de Schildersschool Hengelo. Mede dankzij onze partner uit de schilderswereld (lijnolieverf Rolsma BV) kan dit bord tot stand komen.