Vlas Fietsroute 2014

Datum: 
04/06/2014 - 15/09/2014
15/09/2014
Locatie: 
Enschede en buitengebied Enschede

Fietsend langs bloeiend vlas

Als het vlas in de zomer hoog op de stengels staat en alle blauwe vlasbloempjes bloeien, dan wordt het de hoogste tijd om de fiets te pakken voor een zwerftocht langs de Enschedese vlasakkers!
Het vlas bloeit gedurende juni en juli en is op zijn mooist om 12 uur ’s middags; dan bloeien de meeste blauwe bloempjes tegelijk!
De vlasfietsroutes bestaan uit een aantal aparte fietstochten, die natuurlijk door de sportieve fietser die alle vlasakkers graag wil bekijken, aan elkaar geknoopt kunnen worden.

1: Vlasakker van de Forelderij en vlasakker op de Usseler Es, aan de Keuperweg en de Zoutwinningsweg/ Weleweg

Gebruik voor een bezoekje aan deze vlasvelden de knooppunten 37-38-40 van de fietsknooppuntenkaart van Twente of de aanlegpunten 10-11-12 in de fietsroute van Rondje Enschede. Hieronder vindt u een routekaart.


klik op de routekaart voor een vergroting

2: Vlasakker in het Ledeboerpark bij bezoekerscentrum Het Lammerinkswonner

Gebruik voor een bezoekje aan deze vlasvelden de knooppunten 28 en 32 van de fietsknooppuntenkaart van Twente of het aanlegpunt 32 in de fietsroute van Rondje Enschede.

3: Vlasakker in Glanerbrug aan de Gronausestraat/ Willem Barendzstraat

Hier staat het infobord Groene Economie.
Gebruik voor een bezoekje aan deze vlasvelden de knooppunten 7-8-9-51 van de fietsknooppuntenkaart van Twente of de aanlegpunten 26-30 in de fietsroute van Rondje Enschede.

4: Vlasakkers in Boekelo en Buurse aan de Haaksbergerweg en de Meijersgaardenweg

Gebruik voor een bezoekje aan deze vlasvelden de knooppunten 36-21 van de fietsknooppuntenkaart van Twente of de aanlegpunten 7-8-9-10 in de fietsroute van Rondje Enschede.

Rust- en informatiepunten

Een aantal routes voeren langs De Forelderij en Het Lammeringswonner. Ideale punten om even te rusten, een hapje en drankje te gebruiken. Op het terrein van De Forelderij is tevens een demonstratiehuisje te bezichtigen waarbij voor de constructie en bouw gebruik gemaakt is van producten op basis van vlas.

Fietskaart Rondje Enschede en fietsknooppuntenkaart van Twente

De fietskaart van Rondje Enschede en de fietsknooppuntenkaart van Twente zijn te verkrijgen bij de VVV winkel nabij het station van Enschede of bij bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark te Enschede.