Twentse Landdag 2015

Datum: 
20/09/2015
Aanvang: 
11.00
Locatie: 
Ledeboerpark te Enschede

Op 20 september vind dit jaar de Twentse Landdag 2015 plaats. Een uniek evenement met als thema 'Ik wil met jou groen doen ... en jij?' De laatste editie van dit evenement met als doel de stad in contact te brengen met het platteland trok ruim 20.000 geïnteresseerde bezoekers.

Stichting Vlasmanifestatie op de Twentse Landdag

Stichting Vlasmanifestatie is uiteraard ook aanwezig op deze dag met uitgebreide informatie. Dit jaar laten we aan de hand van het vlashuisje een breed scala van vlastoepassingen zien: eindproducten bestemd voor de bouw zoals isolatiemateriaal voor daken, wanden en vloeren maar ook de klassieke moderne lijnolieverf zal gepresenteerd worden.

Maak kennis met vlas

U kunt verse lijnzaadolie proeven van onze nieuwe oogst maar ook koekjes, broodjes en kaas, kinderen kunnen vlaspopjes maken. Jan van der Geest is aanwezig met zijn film over de vlasteelt op de Usseler Es.
Een interessante paneldiscussie is in voorbereiding over o.a. leefomgeving, verbindingen leggen tussen maatschappij en bedrijven en duurzaam gebruik van gronden en opbrengsten.

Tot ziens op de Twentse Landdag 2015

Veel mensen zijn momenteel druk bezig om er een geslaagde dag van te maken. Groen? We gaan het gewoon doen!