Twents vlaszeep realiteit

Enkele jaren van voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan, maar we hebben nu toch echt vlaszeep van Twentse-bodem. Deze zeep is ontwikkeld vanuit het initiatief en voldoet aan onze doelstellingen. Eén daarvan was om het onderwijs bij deze ontwikkeling zoveel mogelijk te betrekken. Met gepaste trots mogen wij zeggen dat dit gelukt is.

Het milieuvriendelijk geteeld vlas van Twentse gronden, waar de olie uit het zaad is geperst en verwerkt tot handzeep heeft ertoe geleid dat de eerste ‘Twentse natuur zuivere vlaszeep’  realiteit is geworden. Dankzij de prima samenwerking met Saxion Hogeschool Enschede afd. Duurzame Chemie en het FabLab, Noordmolen Twickel, landgoed Twickel, Stadslandbouw Hof van Twente en Zeepmakerij Goor. Alle onderdelen voor deze zeep, van teelt tot eindproduct, zijn in Twente tot stand gekomen.

Een bijzonder accent en prachtig begin krijgt het geheel door de aanvraag van landgoed Twickel  om zeep van verschillende afmetingen te maken met daarin het logo van landgoed Twickel. De handgemaakte zeep is specifiek te noemen door het citrusextract afkomstig van de eeuwenoude Twickelse sinaasappelbomen. Een unieke opdracht waar iedereen trots op kan zijn.