Leren schilderen met lijnolieverf

Datum: 
14/06/2014
28/06/2014
Aanvang: 
14.00
Locatie: 
De Forelderij, Usselerrietweg 50 te Enschede

Vlas wordt gebruikt voor de productie van een groot aantal producten zoals linnen, touw, isolatiemateriaal en lijnolieverf. Oude ambachtelijke producten maar ook hele hedendaagse producten. Stichting Vlasmanifestatie wil belangstellenden graag kennis laten maken met een aantal van deze hedendaagse duurzame producten van vlas.

Een van die producten is lijnolieverf. Lijnolie wordt gewonnen uit de zaden van de vlasplant. Lijnolieverf heeft vele pluspunten, zowel voor het behoud van je woning als voor de schilder. Omdat deze natuurlijke en duurzame verf heel andere grondstoffen heeft dan de meer reguliere verfsoorten, is er een andere schildertechniek nodig om er op de meest optimale manier mee te kunnen werken. De workshop 'Leren schilderen met lijnolieverf' wordt gegeven door Gebr.van der Geest van Rolsma Lijnolieverf BV.

De workshop is gratis en wordt gehouden op het terrein van de 'Forelderij'op zaterdag 14 juni en zaterdag 28 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur Usselerrietweg 50 te Enschede. Op dit terrein wordt tevens de workshop 'Isoleer je woning met vlas' gegeven.

U kunt zich aanmelden via: info@vlasmanifestatie.nl