Over de Stichting

Het ontstaan van de Stichting Vlasmanifestatie komt voort uit de fascinatie voor de vlasplant -Linum usitatissimum- dat vertaald kan worden als: veel gebruikt en zeer nuttig.

De stichting is opgericht 4 november 2010 als particulier initiatief en werkt om haar doelstellingen te bereiken in samenwerkingsverbanden met het bedrijfsleven, (branche)organisaties en de landelijke en regionale overheid.

Vlasmanifestatie 2014

Momenteel is Stichting Vlasmanifestatie bezig met de organisatie van de Vlasmanifestatie 2014. Rondom de cyclus (zaaien, groeien, bloeien, oogsten) van het vlasgewas worden diverse activiteiten georganiseerd. Veel van deze activiteiten vinden plaats in de omgeving van de Usseler Es in Enschede. Hier vindt een proefteelt plaats van vezel- en olievlas. Bedrijven, regionale overheden, diverse organisaties en burgers leveren een bijdrage aan de Vlasmanifestatie 2014.

Leren voor duurzame ontwikkeling

Stichting Vlasmanifestatie participeert met verschillende activiteiten in het programma 'Leren voor duurzame ontwikkeling'. Een initiatief van Provincie Overijssel.

Vlasmanifestatie 2011

In 2011 heeft de stichting in nauwe samenwerking met gemeente Enschede en Museum De Twentse Welle de manifestatie 'De kracht van Vlas' georganiseerd. Meer informatie over deze activiteiten vindt u op de pagina over de Vlasmanifestatie.

Partners

De manifestatie 'De kracht van Vlas' zou niet mogelijk zijn geweest zonder de bijdrage van onze partners. Bekijk een overzicht van iedereen die zich in heeft gezet op de overzichtspagina.