Theo Rietkerk spreekt op bijeenkomst 'De Kracht van Vlas'

Op 12 april a.s. tijdens de bijeenkomst De Kracht van Vlas, zal Theo Rietkerk, gedeputeerde Provincie Overijssel (portefeuille: Economie, Energie en Innovatie) een presentatie verzorgen. Hij vertelt over de kansen die hij ziet als het gaat om 'regionale vlaseconomie' in Overijssel.

Wie is Theo Rietkerk? Een kleine greep uit zijn leven

Theo Rietkerk is geboren 1962 te Goes. In eerste instantie was hij een gedroomd voetballer maar helaas een knieblessure gooide roet in het eten.

Opleiding: Hogere academie Zwolle en Staats en Bestuursrecht aan de Open Universiteit.
Na het kamerlidmaatschap van 5 jaar is hij sinds 2003 gedeputeerde van de Provincie Overijssel en belast met ruimte, wonen en milieu.
Met Economie, Energie, Innovatie in zijn portefeuille heeft hij mede een belangrijke steen bijgedragen aan o.a. gebiedsontwikkeling IJsseldelta op het gebied van toerisme en recreatie.

Uit een interview blijkt dat de heer Rietkerk zichzelf vooral ziet als regisseur van een ingewikkeld proces. Het verdelen van onze kostbare ruimte aan alle partijen die daarin een rol spelen is belangrijk zoals bijvoorbeeld natuurorganisaties, steden, boeren en industrie.
Ook is hij iemand die geïnteresseerd is in maatschappelijke processen die in het belang zijn van de vooruitgang en dat op een positieve wijze wil beïnvloeden. Het is zaak dat je daarbij zoveel mogelijk mensen bereikt en dicht bij de mensen staat een 'bruggenbouwer' zou je kunnen zeggen?