Persbericht: Leerlingen van Het Mozaïek zaaien vlas voor Vlasmanifestatie!

Wat:

Inzaaien van ‘vlas’

Waar:

Van Heekpark, ingang Walhofstraat

Tijd:

09.30u

Wie:

Stichting Vlasmanifestatie ‘De kracht van Vlas’ en leerlingen van Het Mozaïek

Het Van Heekpark krijgt vanaf dinsdag 19 april nog meer kleur!

Ter voorbereiding van de Vlasmanifestatie ‘De kracht van Vlas’, zaait Stichting Vlasmanifestatie samen met leerlingen van Het Mozaïek vlas in! Daarvoor zijn in het Van Heekpark speciale ‘bedden’ geprepareerd. Hier
zal het vlas ten tijde van deze manifestatie prachtig bloeien. Om 09.30 uur zullen de leerlingen bij de ingang aan de Walhofstraat hun groene vingers eens flink aan het werk zetten. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Het Van Heekpark is niet de enige plek waar het vlas te bewonderen is. Er is een ‘vlasroute’ uitgestippeld. Gedurende een aantal maanden is het groeiproces van de plant op verschillende plekken langs deze route prachtig te volgen. De route, waarvan ook buitenkunst een belangrijk onderdeel is, loopt langs de Roombeek en verbindt TwentseWelle met Het Lammerinkswönner. Op deze locaties zijn van 19/5 t/m 15/9 exposities
te bezoeken. Over de manifestatie ‘De kracht van Vlas’ Op verschillende locaties in de stad vindt een reeks van interessante gebeurtenissen plaats voor jong en oud.

Bijvoorbeeld in Het Lammerinkswönner kan je kennis opdoen over de duurzame eigenschappen en de natuurhistorische kant van vlas. Kinderen kunnen hier vlas beleven; ze kunnen vlas proeven, ruiken, voelen en met vlas aan de slag.
Bij TwentseWelle is een cultuurhistorische tentoonstelling met innovatieve eindproducten van vlas te bewonderen. Een kleine greep uit verdere activiteiten zijn creatieve workshops voor alle leeftijden en een modeshow door leerlingen van ROC van Twente.


Meer informatie

De vlasroute kunt u bekijken op de vlasroute-pagina
Voor meer informatie over het inzaaien kunt u contact opnemen met Ben van Nieuwenhuijsen (samenwerkingspartner Het Lammerinkswönner).
Hij is te bereiken op tel.: 06 - 23922232