Spetterende Opening manifestatie 'De Kracht van Vlas'

Wauw! Wat een spetterende opening gister van de manifestatie 'De kracht van Vlas' in TwentseWelle.

Gevarieerd programma

De genodigden kregen een zeer afwisselend programma aangeboden. Peter Fraanje van Bouwend Nederland had een zeer interessant verhaal over 'vlas in de bouw' en wethouder Hans van Agteren sprak uit eigen ervaring over het gebruik van linnen, een eindproduct van vlas. De heer Anne van der Meiden hield een kleine catechese over vlas en haar rol in de Bijbel. Tevens verrichte hij de 'officiële openingshandeling'. Door in zijn vingers te knippen werd er een film gestart, een film waar de vlasroute de hoofdrol speelt, 'de' verbindingsroute tussen Het Lammerinkswönner en TwentseWelle.

Opening tentoonstelling

Een belangrijk onderdeel van de opening was de bezichtiging van de tentoonstelling. Vlas wordt momenteel veel toegepast bij de productie en ontwikkeling van innovatieve producten. Het bedrijf NPSP uit Haarlem werkt al een aantal jaar met vlascomposieten en hebben bijvoorbeeld een treinneus en scooterframe voor een elektrische scooter ontwikkeld. Hans van Agteren heeft er al een rondje op mogen maken! Een aantal van deze producten is momenteel te bezichten in museum TwentseWelle. De tentoonstelling laat een inspirerende mix van techniek en kunst zien. De bijdrage van de kunstenaars zijn zeer bijzonder, dit merkte je gister ook bij de gasten, er kwamen veel positieve reacties naar boven.
Anne van der Meiden

Modeshow

Maar als hoogtepunt van de opening mag met recht de modeshow van leerlingen van het ROC van Twente, MBO College voor Vormgeving, Mode & Media genoemd worden! Dit was een waar spektakel, wat hebben zij een bijzondere en ontroerende creaties van vlas en linnen gemaakt.
Een bijzondere opening, 'Vlas doet leven'!
Modeshow ROC van Twente

De manifestatie 'De Kracht van Vlas'

De manifestatie 'De kracht van Vlas' loopt van 19-5 tot en met 15-9-2011
Het Lammerinkswönner - Museum TwentseWelle waartussen een vlasroute als verbinding loopt. Raadpleeg de agenda voor een actueel overzicht van activiteiten.