Nieuwe organisatie vlas en hennep

Zoals we u al eerder gemeld hebben wordt er gewerkt aan een nieuwe organisatie voor vlas en hennep. Deze zal de taken die het Productschap Akkerbouw tot eind 2013 uitvoerde voor de vlas- en hennepsector, binnenkort overnemen. Op 15 mei is er een startbijeenkomst in het Bio Base Europe Training Center in Terneuzen, aanvang 10 uur. De bijeenkomst is gericht op de vlaswereld. Later wordt er een soortgelijke bijeenkomst georganiseerd in Noord-Nederland. Die is bedoeld voor de hennepsector.

Platform voor bedrijven en instellingen

De nieuwe organisatie wordt het platform voor bedrijven die direct met vlas en hennep actief zijn: telers, verwerkers en plantenveredelaars. Daarnaast worden bedrijven of instellingen die belangstelling hebben voor de toepassing van vlas en hennep, uitgenodigd om lid te worden: bedrijven die producten maken op basis van vlas en hennep of plannen hebben om dit te gaan doen, onderwijsinstellingen, ontwerpers etc.

Belangbehartiging van de Nederlandse vlas- en hennepbranche

Het doel van de nieuwe organisatie is de belangbehartiging van de Nederlandse vlas- en hennepbranche. Dit zal gebeuren door het stimuleren van collectief onderzoek om de teelt de optimaliseren, promotie in samenwerking met de internationale vlas- en henneporganisatie CELC, overleg met overheden etc.

(bijdrage: David Kasse - Productschap Akkerbouw)