Moniek Rutten

Voor de Vlasmanifestatie ga ik aan de gang met vlas en maak werk voor in TwentseWelle waar vlas een samenwerking aangaat met MIJN ALICE.

Het kunstproject MIJN ALICE heeft als einddoel om zelf een boek met de titel MIJN ALICE te publiceren. Belangrijke inspiratiebronnen voor mijn kunst zijn de twee boeken van Lewis Carroll over Alice in Wonderland. De verbazing en humor, het bizarre en onwerkelijke, het groeien en krimpen van Alice inspireren en fascineren. Sinds het afstuderen aan de AKI (1997) is Alice in wat voor een vorm dan ook in mijn tekenwerk aanwezig geweest.

Elke tekening is een nieuw hoofdstuk

De basis is het tekenen. De voorliefde is het ter plekke tekenen in een ruimte. Muren, vloeren, ramen en plafonds worden tijdelijk betekend, zodat de bezoeker letterlijk en figuurlijk midden in een tekening staat. Elke expositie/tekeninstallatie wordt één hoofdstuk in het boek. Omdat ik altijd zonder schetsontwerp een tekeninstallatie maak, is het eindresultaat van elk hoofdstuk een verrassing en ontdekking voor mijzelf en de bezoekers.
Een volgende hoofdstuk is te bewonderen bij kunstroute Lonneker op 12 en 13 juni 2011.

Meer Moniek Rutten

www.moniekrutten.nl