Jettie Joosten

Opleiding: Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg.

Haar schilderijen kenmerken zich door een zeer persoonlijke stijl. Kracht, ritmiek, eigen kleur en stijl typeren het werk van Jettie Joosten. De natuur, andere culturen en mensen zijn haar inspiratiebronnen. Landschappen komen in geabstraheerde kleurvlakken op het doek. Onderliggende verflagen werken mee om een interessante structuur en textuur aan het beeld te geven.

Er is sprake van een grote kleurenrijkdom en dynamiek waarbij de verf pasteus op het doek wordt aangebracht. Ordening van vlakken en vormen, penseelvoering en verfbehandeling zijn voor haar belangrijk. In het overbrengen van stemmingen en ervaringen balanceert ze in het grensgebied tussen figuratie en abstractie.

Activiteiten

Sinds 1994 exposeert Jettie haar werk regelmatig en geeft ze diverse schilderworkshops. Daarnaast biedt zij ook de mogelijkheid om schilderijen te huren uit haar atelier tegen 3% van de verkoopwaarde per maand. In opdracht kan Jettie ook portretten, muurschilderingen of andere decoratieprojecten uitvoeren voor restaurants, winkels en andere gebouwen. Natuurlijk worden idee├źn en de uitvoering ervan met de opdrachtgever overlegd.

Meer Jettie Joosten

http://www.jet-art.nl/