Herman Nijhof, nieuwe voorzitter van Stichting Vlasmanifestatie

Onlangs heeft Herman Nijhof het voorzitterschap van Stichting Vlasmanifestatie overgenomen van Hans Slingerland. Hieronder leest u een korte biografie van onze nieuwe voorzitter.

Herman Nijhof

"Dag lezers, graag wil ik mezelf als nieuwe voorzitter kort voorstellen. Als Herman Nijhof ben ik in 1949 in Almelo geboren, en vervolgens in Enschede verder opgegroeid. Na de HBSb in Wageningen Landschapsarchitect geworden, en me daar al gericht op de relatie stad en platteland. Een tijdje als planoloog bij Oranjewoud gewerkt en vervolgens lang bij de gemeente Enschede. Als hoofd van de ontwerpafdeling begonnen, maar vervolgens weer de kant op van de planologie, gekoppeld aan de ecologie. Het verbinden van verschillende aspecten vond ik daarbij het belangrijkste. Dat verbinden was ook de reden om de medezeggenschap in te gaan. Ruim 10 jaar ben ik voorzitter van de Ondernemingsraad geweest. 'De mensen maken het bedrijf' was daarbij leidend. En het is ook simpelweg leuk om met een uiteenlopende club mensen samen te werken aan één doel. Sinds kort ben ik bij de gemeente gestopt vanwege het bereiken van de pensieongerechtigde leeftijd.
Ik vind het heel leuk om nu het bestuur van 'De kracht van vlas' te komen verterken, en daar samen aan het doel van die Stichting te gaan werken. Een mooie uitdaging!"

Wij als Stichting zijn blij in Herman een goede opvolger te hebben gevonden van Hans Slingerland. Tevens willen wij Hans van harte bedanken voor zijn inzet en toewijding gedurende de afgelopen jaren.